Junetina u crnom vinu

Potrebno je: Juneće meso 600 g. (obrazi, kolenica bez koske ili deo od plećke koji nije mastan) 80-100 gr. slanine na kockice,2 šargarepe, 2 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka,celer manji ili 2 štapa celera, kuvani paradaz 2 dcl ili 2 kašike pirea od paradajza, so, biber, ulje, 2 dcl crnog vina, kocka supe, lovorov list.
Junetinu iseći na manje komade, posoliti i pobiberiti  i svaki komad propržiti na ulju.
Izvaditi u tanjir. U istoj šerpi propržiti seckan crni luk, beli luk, celer, šargarepu, dodati paradajz, lovorov list, vino i junetinu. Izmešati i naliti bujonom da meso i povrće ogrezne.
Bujon napravite od pola kockice za supu. Posoliti ako je potrebno i pobiberiti.
Iseći papir za pečenje u veličini posude u kojoj će se krčkati meso i pokriti sa njim,
pa sve to pokriti folijom za pečenje ili poklopcem.
Staviti u rernu da provri i smanjiti na 180-200.
Ostaviti da krčka u rerni narednih 2 - 2,5 sata.Gotovo je kada je meso omekšalo.

Služiti sa pireom od krompira  ili sa skuvanom palentom.